Efter år utav stark tillväxt på börsen så nåddes toppen den 19 Februari, 2019 då OMXSPI stängde på 732.76 punkter, kort därefter när Coronakrisen blev ett faktum så vände börsutvecklingen och vi såg en historisk nedgång på börsen som kan liknas vid tidigare börskrascher.

Men vi har sedan dess sett en stark återhämtning, vilket antagligen kan hänföras till regerings stimulanspaket och riksbankens åtgärder samt andra länders stimulanspaket vilket har medfört att den globala marknaden tror att vi kommer att klara oss ur krisen utan några större förluster.

Däremot är det fortfarande visa branscher som har det riktigt tufft och som i framtiden även kan få det tufft då människor ändrar sina vanor. Flygbranschen och konferensbranschen är två utav dem branscher som man har pratat mycket om i media som kan få det väldigt tufft även i framtiden när vi är tillbaka i den vanliga vardagen.

Jag tror det här på medellång sikt kommer att blåsa över ganska fort och att man kommer se nya rekord på börsen redan under nästa år, och jag har och kommer fortsätta att köpa fler aktier i företag jag tror på långsiktigt för att få ner min snittkurs nu när de allra flesta företagen har gått ner kraftigt i värde.

Lämna en kommentar