Att ha en budget är en väldigt viktig del av att ha en stark privatekonomi. En hushållsbudget hjälper dig att hantera dina pengar, kontrollera dina utgifter och spara mer pengar.

I detta blogginlägg kommer jag gå igenom hur du kan skapa en hållbar hushållsbudget för att förbättra din privatekonomi, häng med!

Steg 1: Intäkter

Det första steget i en hushållsbudget är att ta upp alla inkomster ditt hushåll drar in varje månad. Du ska då skriva ner allting såsom lön, studiebidrag, studielån och om du inte jobbar med en fastlön försök att kalkylera på en snittlön.

Steg 2: Utgifter

Sedan bör du börja med att skriva ner alla dina kostnader du har i ditt hushåll, det kan vara till exempel hyra, lån, kläder, nöje. Jag rekommenderar dig att försöka kategorisera alla dina kostnader i olika kategorier så att du enkelt kan se vart dina pengar tar vägen, se ditt kontoutdrag för att ta reda på alla dina kostnader för en månad.

Steg 3: Sparande

Nu när du har skrivit ner alla dina inkomster och alla dina utgifter så får du inte glömma ditt sparande & investeringar. De allra flesta kan åtminstone spara något, och om man inte kan det eller vill försöka spara mer så kan man försöka dra ner på sina kostnader eller försöka öka sina intäkter.


Du bör nu ha en bra översikt över din privatekonomi. Om du försöker att vara konsekvent med all din konsumtion och om du har en plan med din hushållsbudget så kan du stärka din privatekonomi genom enkla små knep.

Lämna en kommentar