Det finns en hel del bra hamburgerrestauranger i Stockholm, men det är en konst att få till en hamburgare att bli perfekt både till smak och utseende. Jag har testat en hel del hamburgerrestauranger i mitt liv och det här är ett axplock utav dem hamburgerrestauranger som jag personligen tycker är dem allra bästa i Stockholm, häng med!

Plats 5: Bun meat Bun

Bun Meat Bun har resturanger på tre olika ställen i Stockholm, inspirationen till deras hamburgare kommer ifrån den amerikanska hamburgerkedjan Shake Shack. Till skillnad ifrån många andra hamburgerrestauranger så är hamburgare här såkallade “Smash Burger” vilket betyder att man trycker till köttpucken så att den blir väldigt tunn och man får en väldigt knaprig yta. Overall tycker jag att Bun Meat Bun gör väldigt goda hamburgare som både är saftiga, bra smak och har den rätta crunchen när man biter in i hamburgaren, dock så skulle jag vilja se att pommes frites kommer upp i samma nivå som hamburgaren gör.

Plats 4: Flippin’ Burger

Filipin´ Burger har en erkänt bra historik som en hamburgerrestaurang i världsklass i olika recensioner och tester som görs av människor inom branschen. Personligen skulle jag ranka deras hamburgare på plats fyra i mitt topp 5 test utav hamburgerrestauranger. I mitt tycke så hade hamburgaren inte lika god smak som övriga restauranger och det skulle jag tro berodde på att kryddningen av köttpucken inte hade genomförts. Kanske är det en restaurang man ska testa igen och se om dem kanske har förbättrats sig? I övrigt så var dem väldigt bra, med goda pommes frites, bra bröd till hamburgaren, och så vidare. Men med tanke på priset hade jag förväntat mig mer!

Plats 3: Phils Burger

Phils Burger har blivit en dunder succé i Sverige och finns idag på elva olika ställen i Stockholm, Uppsala och Eskilstuna. Konceptet bakom deras hamburgare är att allting görs ifrån grunden. Deras hamburgare är goda och saftiga, samt tillbehören är väldigt bra. Utöver det har dem även väldigt bra priser, särskilt vid beställning genom hemkörningstjänster såsom Wolt då man kan beställa en hel meny med hamburgare, pommes frites och dricka för endast 129 kr vilket är helt överkomligt för den kvalité på mat man får för det priset.

Plats 2: Jureskogs

Jureskogs hamburgerrestaurang som är startad av sjärnkocken Johan Jureskog finns på ett flertal olika platser i Stockholm, deras mål är att konkurrera med dem stora snabbmatskedjorna men samtidigt erbjuda schysta hamburgare och tillbehör till låga priser. Deras lokaler är stora och rymliga med fokus på snabba serveringar likt andra snabbmatskedjor. Hamburgarna är saftiga, med ett bra bröd och goda pommes frites dock kan hamburgarna ibland vara lite för drypande av fett vilket gör att brödet och alla tillbehör blir mjukare och man får inte den här crunchen som jag tycker om när jag äter en hamburgare.

Plats 1: Burgers and Pastrami

Burgers and Pastrami (Bap) som finns vid Linnégatan 38 på Östermalm har hamburgare i världsklass. Dem har den allra bästa smaken kombinerat med ett schyst utseende och bra tillbehör. Utöver hamburgare så serverar dem även hemlagad pastrami, dem har en trevlig personal och en trevlig lokal, och prisklassen är låg med tanke på kvalitén på maten som man kan förvänta sig. Rekommenderas definitivt!

Lämna en kommentar